top of page

Importanta Serviciilor de Administrare a Cladirilor si Spatiilor Comerciale

Actualizată în: 3 dec. 2023Aceste servicii vizează menținerea și îmbunătățirea eficienței operaționale a clădirii, asigurând în același timp confortul și siguranța utilizatorilor.


Iată câteva dintre serviciile importante pentru building management:


- Mentenanță și reparații: Administrarea clădirilor și proprietăților comerciale implică monitorizarea și întreținerea sistemelor și echipamentelor tehnice din clădire, cum ar fi instalațiile de climatizare, iluminatul, sistemele electrice, sistemele de securitate, ascensoarele etc. Scopul este de a asigura funcționarea corectă a acestora și de a preveni eventualele defecțiuni sau întreruperi.


Acest lucru poate include programarea și supervizarea lucrărilor de mentenanță preventivă, rezolvarea problemelor tehnice, gestionarea furnizorilor de servicii și supervizarea lucrărilor de reparații și renovări.


- Gestionarea energiei: Serviciile de building management se concentrează adesea pe eficiența energetică a clădirii pentru a reduce consumul de energie și costurile asociate. Acestea pot implica monitorizarea consumului de energie, identificarea și implementarea de soluții de economisire a energiei și optimizarea sistemelor de iluminat și climatizare.


Este important să evaluați periodic eficiența energetică a clădirii prin intermediul auditurilor energetice și să efectuați eventualele îmbunătățiri necesare.


- Gestionarea facilitatilor si utilitatilor: Această componentă se referă la administrarea generală a facilităților clădirii, inclusiv planificarea și programarea lucrărilor de mentenanță, coordonarea furnizorilor de servicii (curățenie, securitate, grădinărit etc.), gestionarea spațiilor comune și a activităților legate de administrarea proprietății.


Asigurați-vă că furnizarea și gestionarea utilităților (electricitate, apă, gaze etc.) sunt efectuate în mod eficient și economic. Monitorizați consumul de utilități și căutați modalități de reducere a costurilor și de optimizare a utilizării acestora.


Asigurați-vă că facilitățile comune, cum ar fi holurile, sălile de conferințe, bucătăriile și toaletele, sunt bine întreținute și curate. Gestionarea eficientă a spațiilor comune poate implica programarea și monitorizarea rezervărilor, întreținerea mobilierului și echipamentelor și furnizarea de servicii adecvate de curățenie.


- Servicii de securitate: Building management-ul poate include și aspecte de securitate, cum ar fi monitorizarea și gestionarea sistemelor de alarmă, accesul controlat în clădire, supravegherea video, implementarea procedurilor de evacuare în caz de urgență și alte măsuri de siguranță.

Implementați măsuri și proceduri adecvate pentru a asigura securitatea clădirii și a ocupanților săi.


- Gestionarea documentelor și a datelor: Un alt aspect important al building management-ului este gestionarea documentelor și a datelor relevante pentru clădire și proprietate. Aceasta poate include întreținerea unui registru al tuturor documentelor, planurilor tehnice, contractelor de mentenanță și a altor informații importante.Managementul eficient al unei cladiri sau al unui spatiu comercial joacă un rol crucial în optimizarea performanței, siguranței și funcționalității clădirilor și infrastructurii. Contribuie la productivitatea generală și la bunăstarea ocupanților, asigurând în același timp operațiuni rentabile și durabile.Serviciile de Building Management sau de Administrare reprezintă interfața dintre o clădire și serviciile de care aceasta beneficiază avand scopul de a facilita realizarea acestora astfel încât costurile de mentenanta a spatiului sau clădirii să fie cât mai reduse.


Serviciile integrate de întretinere tehnica profesionala oferite de MIVA ELCO SRL asigura un pachet complet pentru optimizarea costurilor si eficientizarea functionalitatii cladirilor sau spatiilor comerciale din Romania.

34 afișări0 comentarii

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page