top of page

Instalatii electrice de joasa si medie tensiune pentru spatii comerciale si industriale

S.C. MIVA ELCO S.R.L. vă oferă o varietate de soluții în domeniul execuției instalațiilor electrice de joasă și medie tensiune pentru spații comerciale și industriale. Cu o istorie de peste 20 de ani în acest domeniu și cu o echipă de specialiști calificați, asigurăm servicii profesioniste, îmbunătățind continuu nivelul de calitate al proiectelor noastre.

Instalațiile electrice de joasă și medie tensiune pentru spații comerciale și industriale includ o gamă largă de echipamente și componente care sunt necesare pentru a furniza alimentarea electrică necesară în aceste medii. 

Distribuția electrică în spațiile comerciale și industriale se realizează prin intermediul unui sistem complex de cabluri și echipamente, care permite alimentarea cu energie electrică a diferitelor aparate și echipamente din aceste medii. Aceasta implică distribuția energiei electrice de la punctul de furnizare principal, de obicei, un transformator de distribuție, către punctele de consum din clădire sau unitatea industrială.

Panoul electric principal este punctul central al distribuției electrice și include echipamente precum siguranțe, întrerupătoare automate și contoare pentru măsurarea consumului de energie electrică. Acest panou este conectat la rețeaua de distribuție externă și primește energia electrică de la furnizor.

Transformatoarele de medie tensiune sunt dispozitive electrice utilizate pentru a transforma tensiunea electrică de la o valoare la alta într-un sistem de distribuție de energie electrică. Transformatoarele de medie tensiune sunt proiectate pentru a lucra la tensiuni cuprinse în general între 1 kV și 72,5 kV. Tensiunea nominală reprezintă valoarea specificată pentru care este conceput transformatorul.

Acestea sunt utilizate în principal pentru a reduce tensiunea electrică de la niveluri ridicate, precum cele de transmisie, la niveluri mai mici, care sunt potrivite pentru alimentarea consumatorilor industriali, comerciali și rezidențiali.

lucrare instalatii electrice

 

Tablouri de distribuție sunt componente esențiale ale sistemelor electrice, utilizate pentru a distribui și controla energia electrică într-o clădire sau într-o rețea electrică mai largă. Acestea conțin dispozitive de protecție și de comandă, precum și circuite și conductoare care dirijează curentul electric către diferite aparate și utilaje.

Tablouri de distribuție secundare: În spațiile comerciale și industriale mari, se utilizează adesea tablouri de distribuție secundare, care sunt conectate la panoul electric principal. Aceste tablouri sunt amplasate în diferite zone ale clădirii sau unității industriale și distribuie energia electrică către grupuri specifice de aparate sau echipamente.

Iluminatul pentru spații comerciale și industriale are nevoie de soluții eficiente și adaptate nevoilor specifice ale acestor medii. Alegerea corectă a sistemului de iluminat poate influența atât atmosfera și aspectul estetic al spațiului, cât și eficiența energetică și productivitatea. Iată câteva opțiuni de iluminat potrivite pentru spațiile comerciale și industriale: 

- Iluminat LED:  Consumă mai puțină energie decât sursele tradiționale de iluminat, cum ar fi becurile incandescente sau cele fluorescente compacte, și oferă o calitate superioară a luminii. Acestea sunt potrivite pentru spații comerciale, cum ar fi magazine, birouri, restaurante și săli de expoziții, dar și pentru spații industriale, cum ar fi depozite și fabrici.

- Iluminat cu senzori de mișcare: Acestea detectează prezența persoanelor și activează iluminatul doar atunci când este necesar. Acest sistem ajută la economisirea energiei prin reducerea timpului de funcționare al iluminatului în zonele neutilizate.

- Iluminatul direcționat și reglabil: Acestea permit ajustarea unghiului de iluminare și a intensității luminii, permițând un control mai bun al efectului dorit. Iluminatul reglabil poate fi util în spații comerciale, cum ar fi vitrinele de prezentare sau rafturile de produse.

- Iluminatul natural:  Utilizarea luminii naturale în spațiile comerciale și industriale poate aduce multiple beneficii, inclusiv economisirea energiei și crearea unei atmosfere plăcute. Se poate încuraja utilizarea ferestrelor mari, a luminatoarelor sau a altor elemente de arhitectură care permit pătrunderea luminii naturale în spațiu.

- Iluminat de urgență:  Are rolul de a asigura vizibilitatea și siguranța în situații de urgență sau în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică.

instalatii electrice birouri

Prize și cabluri: Pentru alegerea prizei și cablurilor potrivite pentru spații comerciale și industriale, trebuie să țineți cont de mai mulți factori. Acești factori includ cerințele de putere, tipurile de dispozitive care urmează să fie alimentate, mediul de utilizare și regulamentele de siguranță locale.

Asigurați-vă că prizele și cablurile ales sunt dimensionate pentru a suporta sarcinile de curent și putere necesare în spațiul dvs. comercial sau industrial. Verificați specificațiile dispozitivelor pe care intenționați să le alimentați pentru a determina necesarul de curent.

Luați în considerare mediul în care vor fi amplasate prizele și cablurile. Dacă sunt expuse la umiditate, praf, substanțe chimice sau vibrații, va trebui să alegeți prize și cabluri cu protecție corespunzătoare împotriva acestor factori.Alegeți prize și cabluri de la producători sau furnizori de încredere, cunoscute pentru calitatea și durabilitatea produselor lor. Calitatea cablurilor și prizelelor este esențială pentru a preveni problemele de siguranță și pentru a asigura o funcționare fiabilă pe termen lung.

Sisteme de protecție și siguranță pentru instalațiile electrice în spații comerciale și industriale sunt esențiale pentru prevenirea accidentelor și protejarea echipamentelor și personalului.

 

Sisteme de închidere de urgență constau în butoane sau comutatoare speciale, amplasate strategic, care permit întreruperea rapidă și sigură a alimentării cu energie electrică în cazuri de urgență sau în situații periculoase.

Sisteme de detectie pentru instalațiile comerciale și industriale pot fi echipate cu sisteme de detectare a incendiilor, care constau în senzori de fum, căldură sau flacără.

Sisteme de protecție împotriva descărcărilor electrice constau în paratrăsnete, legături la pământ eficiente și protecție suplimentară pentru echipamentele sensibile.

Alimentarea de rezervă: În anumite spații comerciale sau industriale critice, cum ar fi centre de date sau unități de producție sensibile la întreruperi de curent, se pot instala generatoare de rezervă sau sisteme de alimentare neîntreruptă (UPS) pentru a asigura o sursă de alimentare în cazul unei întreruperi a energiei electrice de la furnizor.

 

Indiferent de complexitatea proiectului dvs., echipa noastră este gata să vă asiste.

Apelați cu încredere la S.C. MIVA ELCO S.R.L. pentru toate nevoile dvs. de consultanță și execuție de instalații electrice de medie și joasă tensiune pentru spații comerciale și industriale.

Contact

Str. George Bacovia, Nr. 35A, Sector 4, Bucuresti, Romania.

021.3374777

0720.301.160

0730.556.211

  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page