top of page

Executie si montaj  pentru centrale si parcuri fotovoltaice

MIVA ELCO este o societate cu capital integral românesc autorizată și specializată în implementrea de sisteme fotovoltaice pentru uz industrial.

Avand peste 18 ani de experienta in domeniul instalatiilor putem oferi solutii complete pentru orice tip de proiect,  de la execuție si montaj pana la mentenanta necesara unui proiect de instalatii fotovoltaice.

In perioada 2021 - 2023 echipele noastre au montat peste 20MW de Sisteme Fotovoltaice Industriale si Comerciale in Romania.

Ce inseamna sistem fotovoltaic on grid si off grid?

Un sistem on grid este conectat la reteaua publica de energie electrica, pe cand cel off grid este independent de retea.

 

Avantajele sistemelor on grid:

Surplusul de energie electrica produs poate fi vandut in reteaua nationala.

Sistemele fotovoltaice pot fi adaptate foarte usor la orice tip de acoperis industrial sau comercial: Fabrici de productie, depozite, cladiri agricole.

 

Sistemele fotovoltaice on-grid utilizează energia solară regenerabilă și curată pentru a genera electricitate. Ele nu produc emisii de gaze cu efect de seră sau alte poluanți atmosferici, ceea ce contribuie la reducerea impactului asupra mediului și la combaterea schimbărilor climatice. Prin instalarea unui sistem fotovoltaic on-grid, proprietarii pot contribui la protejarea mediului înconjurător și la dezvoltarea unei societăți mai durabile.

Panourile fotovoltaice și componentele sistemului on-grid sunt proiectate pentru a fi durabile și fiabile pe termen lung. Panourile solare au o durată de viață estimată de peste 25 de ani

panouri fotovoltaice hala metalica

Avantajele sistemelor off grid: 

Ofera indepenta totala fata de reteaua electrica nationala.

Kiturile fotovoltaice off grid se folosesc in special in zonele izolate, unde nu exista retea publica de alimentare cu energie electrica.

Sistemele fotovoltaice off-grid nu sunt conectate la reteaua energetica nationala si inmagazineaza surplusul de energie electrica produs in timpul zilei intr-un grup de  acumulatori.

Energia stocata in acumulatori este apoi utilizata pentru alimentarea consumatorilor in timpul noptii sau zilele fara soare.

Sistemele off-grid sunt concepute pentru a fi mobile și pot fi instalate în diverse locații. Aceasta sunt potrivite pentru utilizarea în tabere, rulote, cabane, bărci sau alte locuri izolate.

Sistemele off-grid sunt adesea utilizate ca backup în caz de calamități naturale sau în zone afectate de întreruperi frecvente ale energiei electrice. Ele pot oferi o sursă de energie sigură și fiabilă în timpul penei de curent sau în situații de urgență.

Amplasare si orientare:

Panourile fotovoltaice pot fi amplasate pe orice tip de acoperis, perete, gard, sol sau alte constructii industriale. 

Pentru a beneficia de un randament maxim, ungiul ideal de inclinare al panourilor ar trebui sa fie de 30°, cu orientare catre Sud, dar se preteaza si orientarea Est sau Vest.

Important: Panourile fotovoltaice nu trebuie sa fie umbrite de obstacole. 

Panouri fotovoltaice zona industriala

 

Recomandari:

Obțineți date despre radiația solară:

Înainte de a instala o centrală fotovoltaică, efectuați o evaluare a potențialului solar al spațiului de producție. Verificați cât de multă energie solară primește locația în diferite perioade ale anului. Acest lucru vă va ajuta să dimensionați sistemul corect și să estimați producția energetică.

 

Cunoașterea coordonatelor geografice exacte ale locației este importantă pentru a calcula corect expunerea la soare și pentru a estima radiația solară disponibilă.

 

Puteți accesa informații despre radiația solară medie în zona dvs. de la agențiile meteorologice locale, servicii online sau de la companii specializate în analiza solară. Aceste date vă vor ajuta să înțelegeți câtă energie solară primește locația în diferite perioade ale anului.

Analiza orientării și înclinației:

De obicei, orientarea spre sud oferă cea mai bună expunere la soare în emisfera nordică (spre nord în emisfera sudică). De asemenea, luați în considerare înclinația optimă a panourilor solare pentru a asigura o captare eficientă a energiei solare, în funcție de latitudinea locației.

Analiza umbrelor și obstrucțiilor:

Identificați eventualele obstrucții, cum ar fi clădiri înalte, copaci sau alte obiecte care ar putea arunca umbre asupra panourilor solare. Aceste umbre pot reduce producția de energie a sistemului fotovoltaic.

 

Calculați producția de energie estimată:

Utilizați datele despre radiația solară și specificațiile panourilor solare pentru a estima producția de energie electrică a sistemului fotovoltaic. Aceasta va implica factori precum eficiența panourilor solare, dimensiunea sistemului și alți factori specifici echipamentelor alese.

Consultați experți în domeniu:

Consultați un specialist în domeniul energiei solare sau o companie specializată în instalarea sistemelor fotovoltaice. Aceștia pot efectua o analiză detaliată și pot oferi informații specifice pentru situația dvs.

Este important să rețineți că aceasta este o evaluare generală și că rezultatele exacte pot varia în funcție de condițiile specifice ale locației și de specificațiile sistemului fotovoltaic ales.

Contact

Str. George Bacovia, Nr. 35A, Sector 4, Bucuresti, Romania.

021.3374777

0720.301.160

0730.556.211

  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page